Facesetting

FaceSetting kan beschouwd worden als een natuurlijke rimpelvuller.

Het bijzondere is dat er NIETS wordt ingespoten.

Op de plaats waar een rimpel is, is de huid dunner, ingedeukt als het ware. Met een speciale techniek door middel van een dun naaldje wordt onder de rimpel de opperhuid losgemaakt van de onderhuid. Er ontstaat een onderhuidse beschadiging welke de huid gaat repareren door middel van de aanmaak van nieuwe collagene vezels.

Face Setting maakt dus gebruik van het natuurlijke herstellend  vermogen van de huid. Hierdoor treden er geen ongewenste reacties op. Het is een ideale methode voor rimpels op het voorhoofd, rond de ogen, rond de mond of op de bovenlip.      Ook voor mensen met acnelittekens is Face Setting een uitkomst.  Het eigen collageen vult van binnenuit de rimpel of het acnelitteken op.

 

Pijnlijk?

Door het gebruik van een voorbereidende verdovende crème die een half uurtje moet inwerken, wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Kan het bij alle rimpels gebruikt worden?

Het hangt ervan af waardoor een rimpel is ontstaan. Rimpels ontstaan door een sterke mimiek of door huidverslapping zijn niet geschikt voor deze techniek. Voor dit soort rimpels bestaan andere behandelmethodes.  Alle andere diepe en ondiepe rimpels zijn wel te behandelen. Aangeraden wordt om ook op andere fronten de huidconditie te optimaliseren, door  gebruik te maken van Face Setting in combinatie met ofwel Microdermabrasie, Microneedling en of  Glycopeelingen wordt het mooiste resultaat bereikt.

Behandelingen:

Een behandeling moet gemiddeld vier tot zes keer herhaald worden, met tussenposes van 4 weken. Deze tussenliggende periode wordt aangehouden om het lichaam de kans te geven bindweefsel en collageen aan te maken. Het aantal behandelingen hangt onder andere af van de diepte van de rimpels. De eerste resultaten zijn echter al na 2 à 3 behandelingen duidelijk zichtbaar.  Gemiddelde behandeltijd: 30 minuten per behandeling (zonder verdovingstijd).

De voordelen van Face Seting:

  • Geen inspuitingen of operatie nodig
  • Er worden geen lichaamsvreemde stoffen ingespoten

Wanneer kan Face Setting niet worden toegepast?:

  • Bij medicijngebruik zoals vaatverwijdende medicijnen, aspirines, bloedverdunners
  • Hemofilie patiënten
  • Een donkere huid
  • Bindweefselafwijkingen

Napijn

Geen napijn. Een behandelde plek kan soms licht rood worden, de roodheid verdwijnt na enkele dagen. De huid kan indien gewenst worden voor behandeld  met een verdovende lidocaïne crème, zodat de behandeling praktisch pijnvrij is.

Face Setting is een met succes beproefde biologische methode!