Electrisch Ontharen

Heeft U last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht , dan raden wij U electrisch ontharen aan. Electrisch ontharen is ook de enige doeltreffende manier om pigmentloze (grijze of witte) haren definitief te verwijderen.

 

Wat is electrisch ontharen?

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een licht stroompje dat vrijkomt, de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigd. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

 

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter.

 

Tussen de behandelingen door

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via electrisch ontharen beter worden gevolgd. In veel gevallen van overbeharing in het gelaat worden de kosten van de behandeling op indicatie van de huisarts door uw zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed.